Login

 

 

Mat og matglede

Å tilby barna et sundt og næringsrikt kosthold har hatt høy prioritet hos oss over flere år.

Vi har nedfelt i våre vedtekter at kostpenger skal delfinansiere kokk, det innebærer at 

vi har ansatt egen kokk i 50% stilling, noe som gir oss  god kompetanse på området. 

 

Våre ambisjoner er å tilby et variert kosthold som inneholder alle de viktigste næringsstoffene som barn trenger gjennom en aktiv barnehagedag.

Se klipp fra innslag i NRK's Dagsrevyen 29/6/14 fra Berg barnehage.

Måltidene skal være med på å skape et hyggelig, sosialt fellesskap, hvor barna også får tid og ro til å spise seg mette. Vi ønsker også å gi gode og varierte smaksopplevelser som gjør at barna utvider sine preferanser,- og tør å prøve nye og uvante smaker.

Alle barna får servert frokost, lunsj samt et ekstra måltid på slutten av dagen. Alle tilberedes i barnehagen. 2 dager i uken blir det dessuten servert varm lunsj. Matpakke har barna med på turer og utflukter, samt til ett lunsjmåltid pr.uke. På småbarnsavdelingen får barna servert alle måltider. 

Våre måltider består av:

Frokost: ca kl 8.30; havregrøt m melk og fruktbiter som tilbehør. Grovt brød evt. knekkebrød m. diverse pålegg og oppkåret grønnsaker / frukt.

Lunsj: ca kl 11.30; Varm lunsj: det lages 4 ukers menyer som består av ulike retter, både tradisjonelle norske og mer utradisjonelle. Når vi har brød mat  til lunsj er utvalget i pålegg større enn til frokost, og ofte bakes det rundtsykker / brød sammen med barna i forkant.

Ekstramåltid: ca kl 14.30; ferdig påsmurt brødmat, eventuelt noe god "fingermat" som kokken har laget i stand.

Det serveres alltid oppskåret frukt eller grønnsaker både til lunsj og ekstramåltidet.

Til spesielle begivenheter og arrangementer prøver vi å begrense sukkerinntaket og servere barna sunne alternativ til kaker og snacks. Det kan være fruktsalat med vaniljekesam, fruktbiter på spyd, grønnsaker m dip osv. noe som er et svært populært alternativ. Vi prøver oss stadig på nye løsninger og utfordres med ny kunnskap og forskning på området, i et nært samarbeid og dialog med foreldrene.

Nettstedet er utviklet avInBusiness AS